kedd, 20 október 2020

A szekszárdi Ipari Park

 

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 1998-ban nyerte el az Ipari Park címet a város ÉK-i határán elhelyezkedő 30,7 hektáros területre. Ennek bővítését a    2004-ben önkormányzati tulajdonba került – az Ipari Park mellett elhelyezkedő – volt Honvédségi Raktárbázis, valamint az adásvétel útján szerzett további területek    tették lehetővé.

A Szekszárdi Ipari Park könnyű megközelíthetőségének, a Duna-híd, az épülő M6-os és M9-es autópályák közelségének, valamint a terület további bővítésének    köszönhetően kitűnő lehetőséget kínál korszerű üzemek, raktárak, kereskedelmi egységek kialakulására, betelepülésére, zöld- és barnamezős beruházások    megvalósítására.

A Szekszárdi Ipari Park Kft. fontos feladatának tekinti a betelepülni szándékozók pontos tájékoztatását a betelepülés lehetőségeiről, a Park jelenlegi helyzetéről és    jövőbeli terveiről. A Kft munkatársai mindenben készséggel állnak a vállalkozók rendelkezésére mind a betelepülés előkészítése, mind a beruházás megvalósítása során, mind pedig a működés megkezdését követően.

 

 

Szekszárdi Autóipari Alkatrész-beszállítók Klasztere

 

2005.december 14-én 20 alapító taggal, köztük a Szekszárdi Ipari Park Kft.-vel, megalakult Szekszárdon a Szekszárdi Autóipari Alkatrész-beszállítók Klasztere.

A tagok együttműködése lehetővé teszi, hogy kedvezőbb árakat és közös beszerzési vonalakat alakítsanak ki. A város vezetésének nem titkolt szándéka, hogy a Klaszter jelenlétének következtében új cégek telepedjenek le Szekszárdon, illetve az Ipari Parkban.

Az Ipari Park számára rendelkezésre álló területek kiválóan alkalmasak lehetnek új autóipari alkatrészgyártó cégek letelepülésére, a térségben amúgy is jelentős autóipari alkatrészgyártás húzóágazattá történő fejlesztésére, ezáltal új munkahelyek teremtésére.

A Klaszter nyitott az ágazathoz kötődő vállalkozások, valamint a szakmai és támogató szervezetek számára, és lehetővé teszi, hogy azok tagként a Klaszterhez csatlakozzanak, annak munkájában részt vegyenek.

 

 

Infrastruktúra

 

umft

A Szekszárdi Ipari Park Kft. 2008. évben sikeresen pályázott az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül, melynek eredménye az 500 millió forintot meghaladó infrastruktúra beruházás. A műszaki átadás-átvételi eljárás 2008. december 4-én megtörtént, így közel 20 ha korszerű infrastruktúrával ellátott területtel bővült az Ipari Park.

Csapadékvíz elvezető rendszer kiépítéseA nyertes pályázat eredményeként 2 db nagyteljesítményű (2MW) trafóállomással bővült a villamosenergia kapacitás, fejlesztésre került a terület víz-, szennyvíz-, tüzivízhálózata, kiépült a csapadékvíz elvezető rendszer. A beruházásaink közül talán a leglátványosabb és legfontosabb a korábban még feltáratlan Ipari Parki területek megközelítését szolgáló új közúti csomópont építése és a belső úthálózat fejlesztése.

2009 július végére kiépült a park teljes területét kiszolgáló távközlési hálózat, amely a működő és a jövőben betelepülni szándékozó vállalkozásoknak biztosít vezetékes telefonkapcsolatot, illetve hozzáférési pontot a világhálóra. Október végén pedig átadásra került a nagy-középnyomású földgázhálózat is.

Bízunk abban, hogy a fejlesztések eredményeképpen még inkább vonzóvá válik a Szekszárdi Ipari Park a befektetők, vállalkozások szemében és még többen választják a Szekszárdi Ipari Park területeit jövőbeli fejlesztéseik, beruházásaik helyszínéül.

 

 

 

Működő vállalkozások

 

Austrotherm Kft.

Murexin Kft.

ALISCA Agrárház 2010 Kft.

Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Jako Fémárugyár Kft.

F&F Bt.

Mészi Bt.

FI.AL.LA Kft.

ECO-Contact Kft.

Interker-Wein Kft.

SZÜMA Kft.

Virághegyi Bor Kft.

Wóker Trade Kft.

Palatrans Express Kft. 

Team Szeg-art Kft.